Nu är vi framme

Nu lägger vi snart an

Nu lägger vi snart an

Pålastning i Singö

Pålastning i Singö

Bensträckare och intagande av matsäck i Uppsala

Bensträckare och intagande av matsäck i Uppsala

Spänd förväntan inför resan

Spänd förväntan inför resan

Resan hit i går gick jättebra, vissa tyckte bussresan var lite lång men den som väntar på något gott… Efter avlastning så vidtog en båtfärd på 20 minuter ut till ön. 10 minuters vandring till lägerplatsen, uppätning av medhavd matsäck. Därefter så satte scouterna med hjälp av ledarna upp sina tält. Vi har fyra stycken Moskoselkåtor som de har som sina.

Vi har även byggt upp ett kök och matplats samt det som hör till. Scouterna har fått praktisera surrning samt vedhuggning. Till middag igår så åt vi hamburgare för att därefter för de som ville besöka lördagsdiskot i kyrkan.

Efter den obligatoriska kvällsmackan med O’boy så valde några att krypa ner i sovsäcken medan andra forsatte att umgås innan ögonlocken blev för tunga.

Under natten så har det passerat ett rejält regnväder men vid morgonsamlingen så var det ingen som rapporterade att det vare sig hade regnat in eller att de hade blivit våta på annat sätt vilket var skönt.

Nu på förmiddagen så håller vi på med att göra klart själva lägerplatsen för att efter lunch påbörja äventyren. Juniorscouterna ska gå ett så kallat trapperspår (äventyrsspår) samt patrull- och seniorscouter skall ut och segla storbåt.

Efter en morgon utan regn hoppas vi på att molnen ska blåsa bort.

Bilder kommer efterhand, måste bara hitta något bra nätverk (tyvärr ingen bra 3G-täckning).

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: