Perfekt väder

Vi mötte en av öns fasta invånare på väg till badetIdag måndag har vi haft ett underbart väder med klarblå himmel, svag vind samt 25 grader i luften. Efter lunchen så begav sig juniorerna till strandkanten/klipporna för först undersöka vad vattnet innehöll. Till att börja med så var vattentemperaturen 19 grader vilket noterades. Med diverse små håvar så togs det upp storspigg i varierande storlek. Allt från de minsta på knappt en centimeter till större på 7-8 centimeter. En spigg upptagen med håv studerasÄven en typ av nålsfisk togs upp men ramlade tyvärr genom håven.

Efter en fruktstund så tyckte vi att det var dags för bad vilket de gärna ställde upp på. Vi fick ett par underbara timmar på klipporna som jag tror de flesta kommer att komma ihåg.

Patrull och seniorgänget paddlade kanot en stund för att efter stund avbryta det och istället ägna sig åt bad i närheten av oss. Patrull- seniorscouter badar också, men från högre klipporTyvärr har vi ännu inte lyckats hitta några bilder från deras kanottur.

För övrigt kan nämnas att kön till markan var lång ikväll samt att myggen är tämligen många och stickiga just i kväll.

Två köer till markan

I dag har även vår lägerhund varit på egna äventyr, han kom tillbaka till matte och lägret när hungern tilltog efter c:a sju timmars rundvandring.

Vi har i dag också nåtts av den första brev-/paketskörden till våra scouter – kul tycker scouterna och även vi. Nytt för dagen är också att vi har haft våra första besökare, så kom även ni och hälsa på om ni har möjlighet.

Nu dags för choklad och macka, sov gott!

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: