Ännu en underbar dag på Vässarö

Efter en fuktig morgon med dimma och hög luftfuktighet har vädret visat sin bästa sida. Under fm idag har vi ägnat åt hantverk samt lekar. Efter lunchen så har vi badat och solat på klipporna på norra sidan av Vässarö. I kväll så ska patrull- och seniorscouterna paddla kanot ut till en angränsande ö för eget samkväm med grillning och bad. Juniorerna kommer också ha motsvarande med på östra sidan av Vässarö.

Även idag har vi besökare hos oss, de kommer från Engelbrekt och har numera förmodligen rekord i yngst deltagare på ett scoutläger.

Brevbäraren kom också med veckans största brevskörd just idag. Expeditionspersonalen är lite frågande varför vi får så mycket post, men vi har förklarat att det helt normalt för oss.

Onsdagen var en härlig dag med mycket sol och bad. Kvällen avslutade juniorerna på östra sidan av Vässarö där vi satt och njöt på klipporna vid havet, någon passade på och fiska, andra passade på att ofrivilligt ”halka” i vattnet medans de flesta tog det lugnt. När glöden var som bäst så gick vi in i skogen några meter och grillade vår medhavda korv. Vi hade rejält med sällskap av myggorna men vi börjar vänja oss. Några hade också förmånen att höra sälarna från någon ö lite längre ut. När vi ändå satt samlade runt vår eld så passade juniorerna på att sjunga lite lägerbålssånger. När allt var klart så gick vi hem till lägret under tystnad.

Hur var nu man gjorde igen...Junior och patrull gjorde motsvarande men på en annan ö strax norr om Vässarö. De hade också en underbar kväll med nästa vindstilla och en sen månuppgång.

Tyvärr så kommer bilderna nedan i en liten konstig ordning. Bilderna från patrull/seniorutflykten har hamnat mitt i de övriga bilder, hoppas att ni kan hantera detta till tid finns att fixa ordning på problemet.

Annonser

One Response to Ännu en underbar dag på Vässarö

  1. Rickard Pettersson skriver:

    Lägret lider mot sitt slut och det har varit en helt underbar vecka med er alla. Som återfalls scout så har ert mottgande varit både förstående och fyllt med glada hejarop då mitt, Andreas och Alvas tålamod har trytit. Tack för ett bra läger, det lär bli lite oftare nu och inte samma långa uppehåll på 16 år som förra gången.

%d bloggare gillar detta: