Spårarscouterna – Hitta Vilse

Spårarscouterna fick i veckan som gick hjälp av Therese från Civilförsvarsförbundet med att Hitta Vilse. ”Hitta Vilse” handlar om att lära barnen att hjälpa till att bli hittade så fort som möjligt.

Vilse kramar träd

Vilse kramar träd

De tre gyllene reglerna att lära barnen för att underlätta sökandet:

  • KRAMA ETT TRÄD.
    Barnet håller sig då på ett och samma ställe istället för att alltför långt bort från platsen där hon/han försvann. Barnet blir lättare att hitta samtidigt som trädet kan ge trygghet och vindskydd. Många som hamnar vilse ökar ofta takten och villar runt, runt istället för att stanna upp och tänka klart. Alltid bra att titta efter riktlinjer (En vanlig miss bärplockare gör, vilket leder till att många kommer vilse).
  • SYNAS OCH HÖRAS
    Att lära sig att utmärka plasten runt omkring dig hjälper de personer som söker efter dig att hitta dig. Exempelvis kan du rita pilar på stigar, rita stopp/varningstecken, dvs 3 likadana saker. Bygg stora konstiga föremål som får ”letare” att regera. De kan också hänga upp saker i träd, inte kläder utan ”skräp” från fickorna eller något annat som någon slängt i skogen. För att göra sig hörd är visselpipa väldigt bra om sådan finns. Uppmana inte till att skrika utan slå hellre på saker (håller dig varm också).
  • HÅLLA VÄRMEN
    Uppmana barnen att bygga en koja. På så sätt håller de sig sysselsatta, och risken att drabbas av rädsla och panik minskar. I och med att de rör sig håller de också värmen. Ibland när barn blir hittade och ej hunnit klart sin koja kan de t.o.m. bli sura för att de inte hann färdigt.
Johan och Henke övervakar att vi stavar rätt när  vi skriver våra namn i chiffer

Johan och Henke övervakar att vi stavar rätt när vi skriver våra namn i chiffer

Alla vill berätta om sina upplevelser för Therese

Alla vill berätta om sina upplevelser för Therese

Käcka scouter testar kojan - som gjord för två!

Käcka scouter testar kojan - som gjord för två!

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: