Marknadsdag och folkräkning

Under onsdagen kom våra spårarscouter och fyllde upp lägerbyn. Åtta förväntansfulla scouter på sitt första scoutläger, och säkert ett av största de kommer att vara på – det är en bra blandning. Inryckningen gick bra och övergick sedan i marknadsdagen där alla byar hade sitt ”marknadsstånd”.

Rövare och annat folk i Midgårds håla fick under förmiddagen lära sig att man kan tjäna pengar på handel. De planerade då att erbjuda fotbad, kasta boll på burk, de tillverkade getingfällor för försäljning samt en levande staty.

Föräldrar på besök vid marknadsståndet

Många besökare passade också på att hälsa sina scouter på marknadsdagen. Vissa stannade till och med långt in på natten för att inte missa folkräkningen.

Spårarna började sina programaktivteter på torsdagen. Under förmiddagen ägnade de sig åt att lära sig grunderna i att paddla kanadensare. Efter lunchen, pasta med kycklinggryta i curry, besöker de hantverksbyn för att tillverka lite olika saker, ex. vis en hajkbricka.

I kväll så har vi planerat att tillsammans med övriga kårer i Örebro län genomföra ett enklare lägerbål.

Annonser

4 Responses to Marknadsdag och folkräkning

 1. Kaisa skriver:

  Hej!
  Besökte lägret under onsdagen och hittade några halvtrötta scouter. Marknaden var en upplevelse – kreaviteten har flödat hos de olika deltagande kårerna. Svarta mannen blev ju ren till slut också.
  Lägerbålen på kvällen var tydligen inte av det vanliga slaget – uppskattades dock av deltagarna.
  Hoppas ni slipper mera regn under resten av lägret även om lägerbyn har klarat sig bra i jämförelse med andra.
  Blev lite sugen på en övernattning men det får bli ett annat år.
  Ha det gott resten av lägertiden!
  /Kaisa

  • P-A skriver:

   Sista natten är snart förbi så en ev. övernattning får bli om fyra år för nu har Ramunder återvänt till sin borg i norr.

 2. Jenny skriver:

  En marknad som kryllade av folk verkligen! Jag hörde ryktas om att de choklad doppade marsmallowsen var en hit!

%d bloggare gillar detta: