Näst sista dagen avklarad

Så, då är alla aktiviteter avklarade. Idag var äventyrarna och besökte ett sommarviste för en av samefamiljerna i Idre sameby. Sommarvistet ligger ca 30 minuters vandring från Grövelsjöns fjällstation. De har numera flyttat därifrån till mer modern bebyggelse men vi fick ändå en fin promenad upp till den.

På väg dit så passerade vi två kallkällor varav den ena enligt sägnen hittades av Carl von Linné och numera också kallas ”Linnés källa”.

Vattnet trycks upp genom sandbädd i ett hål ute på myren. Temperaturen på vattnet är mycket låg, fyller man på sin vattenflaska i den så bildas det direkt kondens på utsida. Vattnet var smaklöst vilket gjorde det mycket gott 🙂 .

Här fick äventyrarna, och även upptäckarna tidigare i veckan, smaka på torkat renkött och rökt renhjärta. De flesta smakade och jag tror att det rökta hjärtat var mest uppskattat.

Väl hemma vidtog fotografering samt att vi började riva lägret. Så länge var vädret helt ok. Tråkigt nog så försämrades det rejält under kvällen och under ett par, tre timmar mellan 17.30 och 20.30 så kom det kraftigt regn. Tyvärr så har marken börjat bli mättad av vatten så det mesta flöt ovanpå.

Lägerbålet genomfördes i regn (därför inga bilder) men de närvarande gjorde ändå sitt bästa för att hålla humöret uppe. Vi fick även sjunga lägersången för första gången. Den återkommer vi om i ett senare inlägg.

Kvällen avslutades med varm nyponsoppa med mackor och skorpor innan det var tapto.

I morgon väntar fortsatt rivning av lägerplatsen innan lastning och uppsittning i bussen för färd hemåt. Enligt tidigare plan skulle vi åka via Västerås hem men detta ändrades i sista minuten så vår buss går direkt hem. Vi återkommer per sms med tid för ankomst till Eurostop.

Nåväl, dags att krypa ner i sovsäcken, väckning kl. 06.00 för rivning av tält och därefter frukost.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: