Hur blir man scout?

I vår scoutkår kan man gå med i scouterna när man börjar 2:a klass i skolan eller det år man fyller 8 år. En del scoutkårer har också ”Bäverscouting”, men vi i Hovsta Scoutkår har f n inte tillräckligt med ledare för detta.

– Spårarscout åk 2-3
– Upptäckarscout åk 4-5
– Äventyrarscout åk 6-8
– Utmanarscout åk 9 och upp till 17 år
– Roverscout 18 år och uppåt

I medlemsavgiften ingår en kollektiv olycksfallsförsäkring och tidningen Scouten, som utkommer med fyra nummer om året och riktar sig till scouter under 13 år. Scoutmagasinet, utkommer med sex nummer om året och riktar sig till scouter över 13 år. Tidningarna är gemensamma för alla scouter i Sverige. Tidningen utges av Svenska Scoutrådet (SSR). De fem scoutförbunden i Sverige står bakom utgivningen.

Vill du bli uppsatt på kölistan så skicka ett e-post till oss med dina uppgifter så tar vi kontakt med er. En anmälningsblankett för utskrift finns här, skriv ut, fyll i och lämna in vid första träffen du är med på.

Kostnader

Medlemsavgiften är för närvarande 325 kr/termin, ett verksamhetsår består av 2 terminer. Där utöver tillkommer kostnader för läger och övernattningar. En hajk (helgövernattning) brukar kosta c:a 150-200 kronor för mat, hyra och programmaterial. Ett sommarläger på 7-10 dagar brukar kosta 1 500 – 2 400 kronor för upptäckar- och äventyrarscouter men cirka hälften för spårarscouter eftersom de brukar vara på läger färre dagar (2-4 dagar). Andra kostnader är t.ex. scoutskjorta, för närvarande c:a 300 kronor.

En spårarscout kräver som regel ingen annan utrustning än vanliga friluftskläder, bra stövlar och scoutskjorta med tillbehör. Ju äldre scouten blir, desto bättre friluftsutrustning behövs. Från ungefär 12 års ålder sker de flesta hajker utomhus. Scouten behöver en rejäl sovsäck, ett liggunderlag, ett par vandrarkängor/stövlar och en ryggsäck med avbärarbälte.
Om Ditt barn saknar utrustning, hör efter med avdelningsledaren. Det kan finnas som begagnat eller att låna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: